Info om cookies och copyright

Info om cookies och copyright

Copyright

För allt material på IDG Sveriges webbplats gäller copyright IDG, International Data Group AB. Det innebär att allt innehåll, exempelvis olika typer av texter, artiklar, varumärken, illustrationer och grafik, är skyddat enligt lagen om upphovsrätt om inget annat anges. Du får endast lov att använda/ladda ned materialet från vår webbplats för privat, icke-kommersiellt bruk.

Kopiering, mångfaldigande, överlåtelse, försäljning, överföring, lagring eller på annat sätt distribution av materialet på vår webbplats för offentliga eller kommersiella syften får inte ske utan skriftligt tillstånd från IDG.

Obehörigt användande av innehållet är förbjudet enligt tillämplig lag och kan medföra straff- och skadeståndsansvar.

 

Om IDG

Våra webbplatser, nyhetsbrev och communities ägs och drivs av IDG, International Data Group AB, Karlbergsvägen 77, 106 78 Stockholm. 

IDG följer naturligtvis de lagar och regler, inklusive personuppgiftslagen (PUL) och cookie-lagen, som finns för att skydda din integritet. Vi är medlemmar av Swedma och följer deras regler och rekommendationer, se även www.swedma,se. Det är endast ett fåtal personer med särskild behörighet som har tillgång till informationen. 

Om du beställer material, produkter eller information lagras dina personuppgifter för att vi skall kunna tillgodose sådana beställningar.

När du besöker webbplatser, nyhetsbrev och communities, och när du hämtar material, registreras ditt besök. Sådan information används bland annat till att ge oss information om antalet besökare och vilka delar av webbplatsen, nyhetsbrevet eller communityn som besöks. Vid öppnande och länkklick i nyhetsbrev, webbplatser och communities registreras detta, därmed kan du bli kontaktad av IDG-koncernen. Läs mer nedan under stycket Cookies. 

Våra webbplatser, nyhetsbrev och communities innehåller länkar till andra webbplatser. IDG ansvarar inte för behandlingen av personuppgifter på sådana webbplatser. 

Det är frivilligt att lämna uppgifter, men fullständig efterfrågad information är nödvändig för att vi skall kunna utföra beställd tjänst. Du kan ändra dina personuppgifter och annan information på sidan för medlemsinställningar.

 

Cookies

Vad är en cookie?

En cookie är en textfil som lagras på användarens dator, för att sedan hämtas upp av servern när användaren åter besöker sajten. Läs mer hos PTS.

 

Varför använder vi cookies?

IDG.se-nätverket nyttjar cookies för att underlätta enskilda användares aktiviteter. Informationen används till att välja redaktionellt och kommersiellt material för varje besökare (s.k. personalisering), bestyrka inloggning, kontrollera om användaren svarat på frågor och undersökningar, komma ihåg val av textstorlek på sajten, samt automatiskt fylla i olika formulärfält för underlätta tillgängligheten av tjänster för användaren och dess återbesök på IDG:s olika sajter och mobila plattformar.

Vidare används cookies för att kunna mäta antalet sidvisningar och antalet besökare för våra interna statistiksystem, åt vår leverantör av ett externt sådant samt åt våra annonsörer.

 

Hur stänger jag av cookies?

Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av cookies via din webbläsares säkerhetsinställningar. Det innebär dock att funktionalitet på IDG.se begränsas (se stycket Varför använder vi cookies ovan).

Har du fler frågor om IDG-nätverkets användande av cookies kan du höra av dig till personuppgifter@idg.se.